Welke warmteklasse dekbed past bij mij?

De warmtebehoefte verschilt van persoon tot persoon. Dekbedden zijn daarom door DIS/TNO ingedeeld in warmteklassen van 1 tot 4, die u helpen bij het bepalen van uw keuze. De warmteklassen zijn gerelateerd aan de dikte van het dekbed. Nu is er één Yumeko dekbed dat niet in deze warmte-indeling past. Gewoon omdat het nog dikker en warmer is dan klasse 1. Daarom hebben wij de extra klasse 1+ in het leven geroepen.

Klasse 1+: v.a. 10 cm. Het enige dekbed dat in deze klasse valt is het extra warm donzen dekbed, dat twee keer zoveel dons bevat als een gewoon Yumeko winter dekbed. Dit dekbed bestaat uit één deel. Voor de echte koukleum.

Klasse 1: v.a. 8,8 cm. Het is geschikt voor een koude kamer of als u gevoelig bent voor kou. Onze all seasons combinatie dekbedden wol en dons vallen in deze klasse. Dit zijn de warmste dekbedden die er zijn. Het all seasons dekbed bestaat overigens uit één lente/herfst dekbed (klasse 3) en één zomerdekbed (klasse 4) die u gemakkelijk aan elkaar kunt bevestigen en dus echt voor alle seizoenen geschikt is.

Klasse 2: van 6,2 - 8,2 cm. Onze winterdekbedden dons en wol vallen in deze klasse. Geschikt voor gematigd koude winters en relatief koele kamers. Deze klasse is bij de meeste mensen favoriet in de winter. Ook als u het snel koud krijgt (de warme slaper) is dit dekbed uw vriend.

Klasse 3: van 4,0 - 5,7 cm. Onze lente/herfst dekbedden wol en dons hebben warmteklasse 3. Klasse 3 is geschikt voor een gematigde warmte in de slaapkamer en is een all round dekbed voor de (niet-extreme) winters en zomers. Ook geschikt als u het vaak warm heeft onder uw dekbed (de frisse slaper).

Klasse 4: van 2,0-3,4 cm. Onze zomerdekbedden wol en dons en katoen vallen in deze klasse. Een dekbed met klasse 4 kent een lage warmte-isolatie en biedt optimaal comfort in warme zomernachten. Wanneer het eigenlijk te warm is om onder een dekbed te slapen, maar u toch graag lekker toegedekt wilt slapen, dan is het dunne luchtige katoenen zomerdekbed het ultieme genot.