Tencel dekbedden

Voor wie het liefst 100% diervrij slaapt –dus niet onder wol of dons – is tencel hét revolutionaire alternatief. Ook wel bekend onder de naam lyocell) is het een natuurlijke vezel gemaakt van hout van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen. 100% verantwoord dus.

Ook het productieproces is milieuvriendelijk. Bij het bleken van het materiaal wordt geen chloor gebruikt. Waar er in het productieproces wel gebruik gemaakt wordt van chemicaliën, worden die vrijwel volledig (tot wel 99,6%) opnieuw gebruikt, zodat er een gesloten systeem bestaat. Het kleine beetje afvalwater dat vrijkomt, is onschadelijk. Er komen dus geen nare stoffen in de natuur terecht. En met die wetenschap is het toch lekkerder slapen.

Maar hoe slaapt zo'n dekbed? Het antwoord: zalig. Tencel is zacht als zijde, koel als linnen, comfortabel en warm als wol en sterk als katoen. Het is iets zwaarder dan dons en en minder fluffy, maar lichter dan wol en wel heerlijk dik. De tijk van de tencel dekbedden is gemaakt van zachte, 100% biologische katoen. Uniek in de tencel serie zijn de speciale stiksels op de dekbedden, die de contouren van het lichaam volgen. Waardoor uw dekbed perfect om u heen valt en u er nóg lekkerder onder ligt.

Nog een fijne eigenschap van tencel is dat het optimaal ademt en u altijd op temperatuur houdt, want het neemt snel de warmte van uw lichaam aan. Tencel is de nummer één in 'moisture management': het neemt 50% meer vocht op dan katoen. Tencel dekbedden zijn daarom bij uitstek geschikt voor mensen die veel transpireren.

Dat vochtabsorberende vermogen van tencel heeft nog een ander voordeel: het maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen. Het vocht van de huid wordt namelijk direct door de vezel opgenomen en kan zo geen voedingsbodem voor ongewenste bedgenoten vormen. Dus is dit type dekbed zeer geschikt voor mensen met allergieën.