Welke keurmerken heeft mijn dekbed?

GOTS: Alle Yumeko tijken van de dekbedden voldoen aan het Global Organic Textile Standard keurmerk. Bij de wollen dekbedden is zowel het katoen als de wol GOTS gecertificeerd. Bij de katoenen dekbedden is zowel de katoenen vulling als de katoenen tijk gecertificeerd. Bij donzen dekbedden is de katoenen tijk GOTS gecertificeerd. Er bestaat nog geen keurmerk voor dons. Alle tijken van de kussens zijn ook GOTS gecertificeerd. Ook Yumeko zelf is door het GOTS keurmerk goedgekeurd.

Nomite: De tijken van de Yumeko wollen en donzen dekbedden hebben ook het Nomite keurmerk, wat betekent dat de weving van het katoen extra huisstofmijt bestendig is.

RDS: Alle eendendonzen Yumeko dekbedden hebben in 2016 het RDS keurmerk gekregen. RDS staat voor Responsible Down Standard; een keurmerk dat garant staat voor dons dat zeker niet levend is geplukt. Elk veertje en donsje is traceerbaar.

Downpass: In het najaar van 2017 hebben we ganzendons toegevoegd aan onze collectie. Het ganzendons draagt het Downpass Keurmerk. Dit betekent dat de ganzenboerderijen worden gecontroleerd op goede verblijven, voldoende eten en drinken, bescherming tegen ziekten en op de aanwezigheid van getraind verzorgend personeel.