Waar komt Yumeko's linnen vandaan?

Ons linnen beddengoed wordt gemaakt van vlas dat op duurzame wijze wordt geteeld in Europa. Na de oogst worden de gedroogde vlasplanten verwerkt en gesponnen in een fabriek in China. De fabriek is niet alleen GOTS-, maar ook SA-8000-gecertificeerd en voldoet hiermee aan de normen voor goede, sociale arbeidsomstandigheden. Het beddengoed wordt uiteindelijk gemaakt door onze Portugese leverancier. 

Doordat de teelt tezamen met de productie op verschillende continenten plaatsvindt draagt het linnen niet het GOTS keurmerk. Dit is praktisch nogal lastig. En het Fairtrade keurmerk kan alleen gelden als de hele teelt en productie buiten Europa  plaats vindt. Wij verzekeren u echter dat u een duurzaam product koopt. 

De productie van de vlasplant heeft een lage milieudruk omdat bij de vlasteelt weinig water nodig is. Bovendien wordt de de hele plant, dus inclusief de wortel, verwerkt en gebruikt. Bij de vlasteelt worden geen ontbladeringsmiddelen gebruikt en het gewas vlas is zo stevig dat er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig zijn bij de teelt. 

Vlas is één van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd; in gebieden waar de vochtige omstandigheden ideaal zijn voor de groei. Ons linnen draagt dan ook ons eigen keurmerk: Yumeko says OK.