Hoelang gaat een matras mee?

De gemiddelde levensduur van een latex matras is acht jaar en een pocketveermatras gaat acht tot tien jaar mee. De feitelijke levensduur is afhankelijk van uw gewicht, of u het matras regelmatig keert en het onderhoud.

Gewicht: De veerkracht van het matras gaat eerder achteruit bij zware slapers. Het is daarom van belang dat u het juiste matras bij uw gewicht kiest. Zware slapers doen er goed aan op te letten of hun matras nog voldoende veerkracht heeft.

Keren: Als u uw matras regelmatig draait en keert (1 x per seizoen) wordt het materiaal afwisselend belast, wat de levensduur verlengt.

Onderhoud: Ook onderhoud is van belang voor een langere levensduur: laat uw matras 's morgens luchten door nog niet meteen uw dekbed eroverheen te leggen, zodat het matras goed droog wordt. U kunt de Yumeko matrassen niet stofzuigen: dat zorgt voor een onevenredige verdeling van de wollen afdeklaag. Ten slotte is het goed voor de levensduur als u een matrasbeschermer onder uw matras legt (zeker bij latten- en spiraalbodems) en een goede, dikke molton gebruikt. Beide producten beschermen uw matras: tegen slijtage en tegen vocht.