Welk warmtetype ben ik?

Het warmtetype zegt niets over het dekbed, maar iets over u. Bent u een gemiddeld, fris of warm slaaptype?

De Gemiddelde Slaper: Past u uw dekbed graag aan gedurende het jaar? Het gemiddelde slaaptype is op de meeste mensen van toepassing, dit type moet altijd even acclimatiseren wanneer een nieuw jaargetijde aanbreekt. De gemiddelde slaper vindt het in de zomer fijn om een koel ventilerend dekbed om zich heen te draperen en het dekbed moet in de winter, lente en herfst wel lekker (maar niet te) warm zijn. Wij bevelen daarom voor deze slapers de Yumeko all seasons dekbedden of de lente/herfst dekbedden aan.

De Warme Slaper: Maakt u van uw bed het liefst het hele jaar door een warm knus nestje? Slaapt u bij voorkeur in een lekkere dikke pyjama, met daaronder wollige bedsokken? Heeft u het vaak koud in bed? Welkom in de wereld van de warme slaper. Het warme slaaptype moet vooral lekker warm blijven en gedijt meestal het beste bij dons, omdat dons een zeer hoge isolatiewaarde heeft en de warmte langer vasthoudt. U slaapt waarschijnlijk het hele jaar onder een lente/herfst dekbed en u wilt daar in de koude maanden graag nog een extra laagje bij. Een Yumeko all seasons dekbed of een winterdekbed biedt dan de beste uitkomst.

De Frisse Slaper: Begint u al te puffen bij de eerste warme dagen? De Frisse Slaper slaapt doorgaans in Adams kostuum en houdt van een koele slaapkamer met koel beddengoed. Een dekbed is wel fijn, maar het mag niet te warm of te zwaar zijn. In de zomer kiest de frisse slaper uiteraard direct voor het Yumeko katoenen dekbed, heerlijk licht en eerder een wat zwaarder laken dan een echt dekbed. Voor de overige seizoenen is een wollen lente/herfst dekbed een uitkomst omdat het zeer goed ventileert en zich goed aanpast aan andere temperaturen. Een donzen Yumeko zomerdekbed is overigens de voorkeur van veel Frisse Slapers.