Hoe kies ik de juiste maat?

Uw eigen/partners voorkeur: Hier begint het meestal: waar geeft u zelf (en uw partner) de voorkeur aan? Veel mensen willen samen gezellig onder een lekker 2-persoonsdekbed kunnen kruipen. Anderen vinden het veel fijner om baas in eigen (dek)bed te zijn - geen heen en weer getrek 's nachts - en geven de voorkeur aan een 1-persoons dekbed. De standaardmaat voor 1-persoons is 140 cm breed. 2-persoons dekbedden hebben we in twee maten: 200 cm breed en 240 cm breed. Op aanvraag kunnen we ook dekbedden op maat laten maken, nog een stukje breder bijvoorbeeld. De meeste Yumeko dekbedden zijn gemaakt in de langere lengtemaat 220 cm. Dat voorkomt koude voeten.

Formaat van uw bed: De breedte van uw dekbed is ook afhankelijk van de breedte van uw bed. Bij het kiezen van een 2-persoonsdekbed: het dekbed mag best iets over de rand van het bed heen vallen, dit slaapt comfortabeler en staat mooier. U kunt hierbij uitgaan van een marge van 40 à 60 centimeter. Als u een bed heeft van 180 cm breed, dan kunt u dus het beste kiezen voor 240 cm breed dekbed.

Beddengoed in de kast: Veel mensen bepalen de afmeting van hun nieuwe dekbed aan de hand van het bedlinnen dat zij al in huis hebben. Het is natuurlijk zonde en bovendien niet erg duurzaam om dit allemaal weg te moeten gooien. Dus kijk voor de zekerheid even in de kast welke maat beddengoed u heeft liggen.