Wat is de fair chain van Yumeko dons?

Het allermooiste en lichtste 100% verantwoord dons vindt u in onze dekbedden terug. Yumeko heeft in samenwerking met de Nederlandse Dons Federatie en onze donsleverancier een volledige transparante keten gecreëerd waarbij we een garantie hebben dat onze dekbedden alleen met gecontroleerd dons gevuld worden.

Het eendendons van Yumeko heeft daardoor als eerste in Nederland het label van het Responsible Down Standard (RDS) gekregen. Ons ganzendons is biologisch en heeft het Downpass label. Dankzij deze keurmerken is ieder veertje en donsje traceerbaar.

Onze dekbedden zijn afkomstig van eenden en ganzen die gehouden worden voor hun vlees. De eenden groeien op, op lokale boerderijen op de Nederlandse Veluwe, en de ganzen leven op biologische boerderijen in Duitsland. De dieren worden verzorgd door vakkundige boeren. Ze beschikken de gehele dag over vers water, stro en voer. Er wordt niet preventief geënt. De plantaardige voeding bestaat veelal uit granen en is vrij van medicijnen en antibiotica. De veren en het fluffy dons zijn restproducten. Het dons wordt verwijderd nadat de dieren zijn geslacht. Veren en dons worden gereinigd en gescheiden in een uitgebreid, milieuvriendelijk reinigings- en zuiveringsproces. Het wassen wordt uiteraard gedaan zonder het gebruik van gif.