Welke keurmerken heeft mijn kussen?

GOTS:
 Alle Yumeko tijken van de dekbedden voldoen aan het Global Organic Textile Standard keurmerk. De Global Organic Textile Standard is het wereldwijd leidende keurmerk voor biologisch textiel. De regels van GOTS zijn zeer streng en gaan over de gehele keten van het materiaal. In ons geval dus van de katoenplant tot de complete productie van de stof en zelfs het transport uit India naar Nederland. Er mag geen schade zijn voor mens, dier en milieu.

Nomite:
 Alle half donzen en donzen dekbedden hebben het Nomite keurmerk wat betekent dat de weving van het katoen extra huisstofmijt bestendig is. Deluxe donzen dekbedden hebben officieel niet dit keurmerk, maar zijn net zo dons dicht als de Nomite dekbedden.  

Downpass:
 Kussens met eendendons en ganzendons (dons en dons deluxe) (ganzendons) dragen het Downpass Keurmerk. Dit betekent dat de ganzenboerderijen worden gecontroleerd op goede verblijven, voldoende eten en drinken, bescherming tegen ziekten en op de aanwezigheid van getraind verzorgend personeel.

Oeko-tex:
 De dons/latex-kussens hebben het certificaat van Oeko-tex (Ökotex) Standard 100. De onafhankelijke standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten en kijkt naar de gezondheid van gebruikers en makers. Alle producten die dit label hebben gekregen, zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden. Al met al gaat het er bij Oeko-tex om dat textiel zo min mogelijk schade oplevert, zowel aan de mensen als voor het milieu.

Rainforest Alliance: De puur latex kussens hebben een Rainforest Alliance keurmerk. Dat is een milieuorganisatie uit de VS die ecosystemen, en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Om het logo te kunnen dragen moeten boeren aan meer dan 200 eisen voldoen op het gebied van waterverbruik en -vervuiling, erosie, verminderde dreiging voor het milieu, bescherming van het leefgebied van wild en afvalhoeveelheden. Daarnaast is er ook aandacht voor het boerenbedrijf. Zo wordt de efficiëntie van boerderijen verbeterd en worden er minimum lonen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden vastgesteld. Ook moeten boeren samenwerken met milieuorganisaties om de druk op het milieu te verminderen.