Wat is de fair chain van Yumeko dons?

Het allermooiste en lichtste 100% verantwoord dons vindt u in onze kussens terug. Yumeko heeft in samenwerking met de Nederlandse Dons Federatie en onze donsleverancier een volledige transparante keten gecreëerd waarbij we een garantie hebben dat onze dekbedden alleen met gecontroleerd dons gevuld worden.

Het dons van Yumeko heeft daardoor als eerste in Nederland het label van het Responsible Down Standard (RDS) gekregen. Dit houdt in dat ieder veertje en donsje traceerbaar is.

Onze kussens zijn afkomstig van prachtige Peking eenden die gehouden worden voor hun vlees. De eenden worden onder goede omstandigheden gehouden in hallen op lokale boerderijen op de Nederlandse Veluwe. De dieren, die worden gehouden voor het vlees, groeien op in stallen en worden verzorgd door vakkundige boeren. Ze beschikken de gehele dag over vers water, stro en voer. Er wordt niet preventief geënt. De plantaardige voeding bestaat veelal uit granen en is vrij van medicijnen en antibiotica. De veren en het fluffy dons zijn restproducten. Het dons wordt verwijderd nadat de dieren zijn geslacht. Veren en dons worden gereinigd en gescheiden in een uitgebreid, milieuvriendelijk reinigings- en zuiveringsproces. Het wassen wordt uiteraard gedaan zonder het gebruik van gif en onder controle van TNO en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.