Wat is mijn Herroepingsrecht?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van uw ontvangst van de producten. Na herroeping heb je nog eens 14 dagen om de producten terug te sturen. 


Maatwerkartikelen zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Ook hygiene artikelen zoals dekens en kussens waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (onderaan de pagina), maar bent hiertoe niet verplicht. 

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 


Artikelen die je niet kunt retourneren: 
- Producten die special voor jou op maat gemaakt zijn
- Cadeaukaarten die reeds verzilverd zijn 


Retourneren is gratis als je gebruikmaakt van onze retourprocedure met BEpost.


Om matrassen en toppers te retourneren verzoeken wij je contact op te nemen met de klantenservice. 


Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.  


Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. 


Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 


Onze gegevens: Yumeko B.V., Herengracht 418 sous, 1017 BZ Amsterdam, klantenservice@yumeko.nl 

Bestaande klanten kunnen een retour melden door in te loggen in hun klantaccount. Gasten kunnen retouren melden via deze pagina. 


Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. 

Europees modelformulier voor herroeping