Welke matras past bij welke bedbodem?

Kijk in de tabel hieronder naar uw eigen bedbodem en welk matras er het beste bij past. Eigenlijk zijn de Yumeko matrassen allebei geschikt voor alle soorten bedbodems. Wat belangrijk is, is dat de vering van matras en bedbodem bij elkaar aansluiten.

Welk matras kies ik bij een lattenbodem? Bij een lattenbodem maken we onderscheid tussen een verende- en een niet verende (helemaal vlakke) versie. Bij de verende lattenbodem passen latex matrassen uitstekend. De pocketveer past daar minder goed bij, omdat een verend matras te weinig tegendruk krijgt bij een verende bedbodem. Bij de niet verende lattenbodem kiest u een pocketveer matras. Een latex matras past wat minder goed.

Welk matras kies ik bij een boxspring? We verdelen boxsprings in stevig en soepel. De pocketveer matras past uitstekend bij beide bodems. Bij een stevige bodem past een latex matras minder goed. Bij een soepele boxspring werkt een latex matras goed.

Welk matras past bij een spiraalbodem? Bij een dwars gespannen spiraalbodem past een pocketveer matras goed en de latex uitvoering minder goed. Als u een in lengte gespannen spiraalbodem heeft, raden we u aan een nieuwe bedbodem te kopen, omdat uw bodem doorzakt en niet goed werkt met welke matras dan ook.

Welk matras past bij een schotelbodem? Bij een schotelbodem past een latex matras uitstekend en een pocketveer matras redelijk.